Ovaj prebranac je kralj svake srpske kuhinje! Usudite se da ga poslužite i pašće na kolena, recept ponovo oživeo
Prebranac, Foto: Printscreen/youtube/Sherpica Recipes

prste da poližeš

Ovaj prebranac je kralj svake srpske kuhinje! Usudite se da ga poslužite i pašće na kolena, recept ponovo oživeo

Ovaj "pijani prebranac" možete uživati čak i tokom posta ako izostavite slaninu.

Objavljeno:

Prebranac je poznat kao jelo koje su spremale generacije unazad.

A sa pivom kao glavnim sastojkom dobićete najukusnije jelo.

Ovaj "pijani prebranac" možete uživati čak i tokom posta ako izostavite slaninu.

SASTOJCI

1 / 4 Foto: Luis Echeverri / Alamy / Alamy / Profimedia

1 kašika slatke paprike

1 kašičica bibera 2 kašičice soli 1 kašičica belog luka u prahu 1/2 kašičice origana 1/4 kašičice tucane ili ljute crvene paprike 1 flaša piva slanina 1/2 šolje smeđeg šećera 1/3 šolje jabukovog sirćeta 1 šolja salsa sosa (može ljuti paradajz sos) 600 g pasulja 1 crni luk 1 ljuta papričica 2 kašike senfa

PRIPREMA

U šerpu sipajte šećer, sirće i salsa sos.

Mešajte dok se šećer ne otopi, pa dodajte pasulj koji ste prethodno oprali. Zatim dodajte sekcani crni luk, ljutu papričicu, senf, slatku papriku, so, biber, beli luk u prahu, origano i tucanu ili ljutu mlevenu papriku. Sipajte pivo i kuvajte dok sve dok ne omekša. Sipajte smesu u tepsiju i preko stavite šnite slanine i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat i po vremena.

01:50

MIRKA VASILJEVIĆ PRAVILA PASULJ, SARMU I PUNJENE PAPRIKE USRED FRANCUSKE! Tradicionalna kuhinja, OVO je zlatno pravilo u kući! [unpublished]

(Espreso/lepote Srbije/Prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.